Alles over de America The Beautiful Pass lees je in dit artikel! Deze Nationale Parken Pas voor Amerika is een must-have als je tijdens je reis meerdere National Parks bezoekt. Bij elk park betaal je namelijk entreekosten, die flink kunnen oplopen als je een aantal parken op je planning hebt staan. Met deze pas hoef je geen losse entree meer te betalen, maar krijg je overal toegang zonder nog te hoeven (bij)betalen! Hieronder lees je er alles over.
Wat is de Nationale Parken Pas voor Amerika?
De Nationale Parken Pas voor Amerika heet officieel de America The Beautiful Annual Pass. Met deze pas krijg je gedurende één jaar toegang tot alle National Parks en verschillende andere natuurgebieden. De pas wordt uitgegeven door een samenwerkingsverband van vijf overheidsinstellingen en is bij de parken zelf en online te koop.
Hoe werkt de America The Beautiful Pass?
Heel simpel! Bij het eerste park dat je tijdens je reis aandoet, koop je de pas bij het entreeloket of in een visitor center. Om de pas officieel te activeren, dient de eigenaar ervan zijn of haar handtekening op de achterkant te zetten. Er was hier tot en met 2023 plek voor twee handtekeningen, waardoor de pas in het verleden in principe door twee eigenaars los van elkaar gebruikt kon worden. In 2024 is dit veranderd en is er nog maar ruimte voor één handtekening.
Door middel van een gaatje in de betreffende maand is aangegeven tot wanneer de pas geldig is. Als je de pas eenmaal in je bezit hebt, hoef je hem alleen nog maar te laten zien bij elk park dat je bezoekt en je kunt direct naar binnen. Bij de parken zonder entrance station dien je de pas zichtbaar aan je spiegel te hangen, met behulp van de bijgeleverde hangtag.
Bij de meeste parken wordt entree geheven per voertuig. Hier is de pas geldig voor de pas-eigenaar plus alle passagiers van hetzelfde voertuig. Soms wordt er entree geheven per persoon. In dat geval is de pas geldig voor de paseigenaar, plus drie personen van 16 jaar en ouder. Kinderen onder de 16 zijn altijd gratis.
Wil je thuis al van de Amerikaanse nationale parken genieten? Dan mag je Roaming America niet missen!
Wat kost de National Parks Pass?
De pas kost $ 80. Als je al losse entree hebt betaald voor een park en hier de bon nog van hebt, wordt dit bedrag afgetrokken van de kosten voor de pas. Met het geld voor de passen worden de parken en andere betrokken gebieden onderhouden, dus het komt goed terecht!
Bezoek je tijdens een rondreis door West-Amerika bijvoorbeeld de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion en Yosemite? Dan betaal je zonder pas $ 35 entree per voertuig. Per park! Je hoeft dus niet veel rekenwerk te doen om te zien dat de pas in dit geval een stuk voordeliger is.
Waar koop je de Nationale Parken Pas?
Je kunt de pas online bestellen. Maar ik raad je aan om hem te kopen bij het eerste park dat je bezoekt. Dat is net zo makkelijk, het bespaart je verzendkosten én het voorkomt kwijtraken bij de post.
Hoe lang is de pas geldig?
De pas is vanaf het moment van aankoop twaalf maanden geldig en verloopt op de laatste dag van die maand. Op de achterkant van de pas staan alle maanden aangegeven. De maand waarin je de pas koopt wordt gestanst, waardoor eenvoudig te zien is tot wanneer je deze mag gebruiken.
Waar is de Nationale Parken Pas voor Amerika geldig?
De National Parks Pass is geldig bij zo’n 2000 federal recreation sites. Hieronder vallen alle parken van de National Park Service, maar ook de natuurgebieden van het Bureau of Land Management, Bureau of Reclamation, Fish and Wildlife Service, USDA Forest Service (opgericht door John Muir) en US Army Corps of Engineers.
Let op: de pas is niet geldig bij State Parks.
Nationale Parken Pas op Marktplaats
Officieel is de pas non-transferable (niet-overdraagbaar dus). In theorie kon je voorheen een pas op bijvoorbeeld Marktplaats kopen indien een van de twee handtekeningen op de achterkant nog leeg was. Over hoe ‘netjes’ dit was, waren vaak flinke discussies. Maar zoals gezegd heeft de National Park Service besloten om per 2024 nog maar ruimte te laten voor één handtekening. Daarmee is hij nu dus echt niet verkoopbaar meer.
Afbeelding: © USGS