Een helikoptervlucht in Las Vegas: een geweldige ervaring!

Een helikoptervlucht in Las Vegas is natuurlijk een geweldige ervaring. Ik heb zelf ook een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip gedaan en vond het heel bijzonder. En je zou het misschien niet verwachten, maar het is ook heel betaalbaar! Wanneer je je bezoek aan Las Vegas dus extra bijzonder wilt maken, raad ik je zeker aan om een tochtje met de heli te boeken! In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over een helikoptervlucht in Las Vegas.

Hoe werkt het precies, zo’n helikoptervlucht?

Wanneer je een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip gaat boeken, is het natuurlijk fijn om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Allereerst heb je vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een tour met of zonder hoteltransfer. Ik kan je aanraden om voor de optie mét pick-up te kiezen. Heerlijk comfortabel en je hoeft nergens meer aan te denken. Deze optie is natuurlijk ook altijd handig als je geen huurauto hebt. 

Kies je voor de transfer en staat je hotel in de lijst met beschikbare opties, dan word je opgehaald bij je hotel. Zo niet, dan kun je kiezen voor een hotel in de buurt dat wel op de lijst staat, en word je vanaf daar comfortabel naar de helikopterterminal gebracht. Boek je een vlucht zonder transfer, dan kun je natuurlijk zelf naar de terminal rijden.

Powered by GetYourGuide

Helikopterterminals in Las Vegas

De terminals van de belangrijkste helitour-aanbieders in Las Vegas liggen allemaal bij McCarran International Airport. Dit is dicht bij de Strip, zodat je al meteen na het opstijgen kunt genieten van de indrukwekkende skyline van Las Vegas. Wanneer je bij de terminal aankomt, meld je je bij de balie. Hier word je vaak gewogen (belangrijk voor de indeling van de heli) en ontvang je een veiligheidsbriefing.

Dan mag je instappen, stijg je op en begint je avontuur hoog boven de stad! Zorg ervoor dat je je camera of smartphone in de aanslag hebt, want van het geweldige uitzicht kun je makkelijk honderd(en) foto’s maken. Na de vlucht keer je terug naar de terminal en word je, indien je voor de hoteltransfer hebt gekozen, weer teruggebracht naar je hotel.

Helikopter zitplaatsen

In de meeste helikopters die voor deze tours worden gebruikt, is er plaats voor vier tot zes mensen, plus natuurlijk de piloot. De zitplekken in de helikopter worden meestal verdeeld op basis van het gewicht van de passagiers. Dit zorgt voor een goede balans en stabiliteit van de vlucht. Je kunt dus niet zelf kiezen waar je zit. 

Toen ik zelf een helikoptervlucht in Las Vegas deed, vloog de heli langs dezelfde route heen en terug. Daardoor had je op de heenweg links in de heli het beste zicht, en op de terugweg rechts. Iedereen kwam dus aan de beurt als het gaat om het beste uitzicht. Maar dit kan natuurlijk per tour verschillen.

Hoelang duurt een helikoptervlucht over Las Vegas?

Een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip duurt meestal tussen de 12 en 15 minuten. Dit lijkt misschien kort, maar is lang genoeg om de meeste bezienswaardigheden van de Strip te zien, zoals de Bellagio-fonteinen, het Luxor Hotel & Casino, de Stratosphere Tower, en nog veel meer. 

De totale ervaring, inclusief veiligheidsbriefing en reistijd van en naar de terminal, duurt natuurlijk nog wat langer. Wanneer je kiest voor een hoteltransfer, word je bijvoorbeeld vaak al zo’n 90 minuten voor de vluchttijd opgehaald. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het maken van je planning.

Welke route vliegt de heli?

De tour begint aan de zuidkant van de Strip waar de heli opstijgt. Je ziet de opvallende Luxor-piramide met de lichtstraal, waarna je langs het Allegiant Stadium vliegt. Je komt langs het New York-New York hotel, waar een van de Cirque du Soleil shows in Las Vegas speelt. Niet ver daarvandaan zie je ook de moderne T-Mobile Arena en de dansende fonteinen van het Bellagio.

De route voert langs de Eiffeltoren bij het Paris Las Vegas Hotel, die schitterend verlicht is tegen de donkere lucht. Een ander hoogtepunt is de MSG Sphere, de gigantische verlichte bol die tegenwoordig in Las Vegas te vinden is. Je vliegt helemaal naar het noordelijke uiteinde van de Strip, waar je The STRAT met zijn indrukwekkende toren ziet. Dan ga je nog een stukje door tot het historische Downtown Las Vegas, om vervolgens om te keren en weer terug te vliegen naar de terminal.

(Kleine disclaimer: er kan van deze route worden afgeweken vanwege bijvoorbeeld het weer of andere omstandigheden.)

Dagvlucht of avondvlucht over Las Vegas

Je kunt de Strip overdag of ’s avonds zien vanuit de lucht, afhankelijk van de tour en het tijdstip dat je boekt. Elk tijdstip biedt een andere bijzondere ervaring: ga je voor een vlucht overdag, dan heb je een helder zicht op de bijzondere architectuur van de stad en kun je ook nog wat zien van het omliggende landschap. 

Kies je voor een avondvlucht, dan verandert de stad in een zee van lichtjes. Beide opties hebben hun eigen charme en zijn sowieso een onvergetelijke manier om Las Vegas te ervaren. Ik deed zelf een avondvlucht, in het donker dus, en vond het uitzicht op de verlichte Strip echt fantastisch. Twijfel je over het tijdstip, dan zou ik dus kiezen voor een avondvlucht.

Wat kost een helikoptervlucht in Las Vegas?

De kosten van een helikoptervlucht over de Las Vegas Strip variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zaken als de duur van de vlucht, het tijdstip van de dag, en eventuele extra’s zoals hoteltransfers of een glas champagne hebben hier allemaal invloed op. 

Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen beginnen bij $ 100 per persoon voor een standaardvlucht van 10 tot 15 minuten. Voor meer luxe-ervaringen, zoals privétours of langere vluchten, kunnen de prijzen oplopen tot $ 250 of meer. Het is altijd slim om vooraf verschillende aanbieders te vergelijken én om online te reserveren om de beste deal te krijgen.

Helikoptervluchten en leeftijd

Voor de meeste helikoptervluchten over de Las Vegas Strip geldt geen minimumleeftijd voor de passagiers. Ben je in Las Vegas met kinderen, dan zijn dus zelfs kleine kids en baby’s welkom op de vlucht. Kinderen onder de twee jaar mogen vaak op schoot zitten en hoeven dus niet te betalen. Tot en met 15 of 17 jaar (afhankelijk van de aanbieder) mogen kinderen alleen meevliegen als ze begeleid worden door een volwassene.

Aanbieders van helikoptervluchten in Las Vegas

Las Vegas biedt allerlei helikoptervluchten, georganiseerd door verschillende bedrijven. Hieronder bekijken we een paar van de populairste aanbieders die je kunt overwegen voor jouw helitour over de stad.

Maverick Helicopters

Maverick Helicopters staat bekend om zijn top klantenservice én bovengemiddelde aandacht voor veiligheid. Ze bieden een breed scala aan vluchten, inclusief avondvluchten over de Las Vegas Strip en dagtochten naar de Grand Canyon. Hun vloot bestaat uit moderne helikopters met luxe uitvoering en grote ramen voor goed zicht.

Papillon

Papillon is een van de oudste en grootste helikoptertouroperators in het gebied en ‘the world’s oldest and largest sightseeing company’. Het bedrijf biedt verschillende helikoptertours aan, in Las Vegas zelf en richting de omliggende natuur, zoals de Grand Canyon. Papillon heeft verschillende pakketten, waarbij je vaak voor verschillende extra’s kunt kiezen.

5 Star Helicopter Tours

5 Star Helicopter Tours is een derde aanbieder van helikoptervluchten in Las Vegas. Het is een wat minder populaire partij en hun vluchten worden dus wat minder vaak geboekt dan die van Maverick en Papillon. Maar het bedrijf doet zijn naam wel eer aan, want de beoordelingen zijn over het algemeen erg positief.

Wat is de beste helikoptervlucht in Las Vegas?

Je vraagt je misschien af wat de beste helikoptervlucht in Las Vegas is. Maar ik kan je vertellen: als je kiest voor een vlucht van een van de drie bovenstaande operators, heb je altijd een geweldige vlucht. Ik deed zelf een vlucht inclusief hoteltransfer van 5 Star Helicopters, maar Papillon en Maverick zijn wat populairder en worden vaker geboekt. Daarbij staat Maverick bekend als iets luxer, met een wat betere service en mooiere helikopters. Maar dat wil niet zeggen dat je bij Papillon een slechte ervaring hebt. Ook dit bedrijf krijgt heel veel 5 sterren-beoordelingen.

Powered by GetYourGuide

Helikopter Las Vegas Grand Canyon

Wanneer je een helikoptervlucht wilt doen in Las Vegas, is een rondje over de Strip niet de enige optie. Je kunt namelijk ook kiezen voor een helikoptervlucht naar de Grand Canyon! Dit is natuurlijk weer een heel andere ervaring, je vliegt dan namelijk richting Grand Canyon National Park en hebt een geweldig uitzicht op de indrukwekkende natuur.