Universal Epic Universe, het nieuwste pretpark van Orlando

Universal Epic Universe is het nieuwste pretpark van de reeks Universal-parken in Orlando. Als je dacht dat Universal Studios al indrukwekkend was op het gebied van attracties en themawerelden, wacht dan maar tot 2025. Ergens in dat jaar opent namelijk het langverwachte Universal Epic Universe zijn deuren. Ik zocht alvast uit wat er bekend is over dit nieuwe park, van de magische wereld van Harry Potter die opnieuw tot leven komt tot de spectaculaire attracties die je kunt verwachten!

Dit wordt de Universal Epic Universe locatie

Universal Epic Universe, de nieuwste aanwinst in het lijstje pretparken in Orlando, gaat deel uitmaken van het Universal Orlando Resort. Nu bestaat dat nog uit drie parken: Universal Studios, Islands of Adventure en het waterpark Volcano Bay. 

De locatie van Epic Universe ligt een paar kilometer ten zuidoosten van het bestaande resort. Je vindt het tussen West Sand Lake Road, Universal Boulevard en Destination Parkway. Deze locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar vanuit de belangrijkste toeristische trekpleisters van Orlando. Het lijkt er helaas op dat de handige I-RIDE Trolley niet in de buurt stopt, maar wellicht dat dit in de toekomst nog verandert.

Wanneer opent Universal Epic Universe?

Ik kan je nog niet vertellen wanneer Epic Universe opent, want er is nog geen exacte openingsdatum bekend. Het park zou in eerste instantie al in 2023 zijn deuren openen, maar COVID gooide roet in het eten. Inmiddels is toegezegd dat je het park in ieder geval ergens in 2025 kunt bezoeken. In oktober 2024 werd gezegd dat het park misschien al opent tijdens het Memorial Day weekend van 2025, dat zou het weekend van 24 en 25 mei 2025 zijn. De bouwwerkzaamheden zijn in ieder geval in volle gang! Wanneer er meer bekend is over de opening van Universal Epic Universe, zal ik het hier zeker vermelden.

Thema’s in Epic Universe: dit kun je verwachten

Universal Epic Universe is opgedeeld in vijf themagebieden, die je allemaal betreedt via indrukwekkende ‘portals’:

  • Celestial Park: Celestial Park is het centrale themagebied in Universal Epic Universe. Hier kom je binnen en vind je ook de vier portals naar de andere gebieden. Celestial Park zelf is echt bedoeld als park, met veel groen. Er zijn ook meerdere restaurants, een aantal attracties en een indrukwekkend hotel (daarover hieronder meer :)).
  • Dark Universe: Dit themagebied brengt de iconische filmmonsters van Universal tot leven. Hier komen angstaanjagende attracties en spookachtige belevingen, waarbij je oog in oog komt te staan met Universal-legendes zoals Dracula, Frankenstein en The Wolfman.
  • How to Train Your Dragon – Isle of Berk: In dit gebied waan je je een viking uit de filmreeks How to Train Your Dragon. Je kunt er onder andere in een familieachtbaan, een attractie met bootjes en er is een speelplaats waar je kids zelf hun viking-skills kunnen oefenen.
  • Super Nintendo World: Stap binnen in de iconische werelden van Mario, Luigi en Yoshi. Hier brengen interactieve spellen en attracties de klassieke videogames tot leven. Deze wereld wordt een echt paradijs voor gamers en avonturiers van alle leeftijden.
  • The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic: De Harry Potter-fans kwamen al graag in de andere Universal-parken, en ook in dit nieuwe park is er natuurlijk volop aandacht voor de magische wereld van Harry. In Universal Epic Universe komt een heel nieuw Harry Potter themagebied, waarin deze keer Fantastic Beasts centraal staat. Het gebied is ingericht in de stijl van het Parijs uit de jaren 20, en via een unieke ‘open haard-transportatie’ (wat dat precies gaat voorstellen is nog een verrassing) kom je terecht in het Ministry of Magic…
Universal Epic Universe - Plattegrond
©2021 Universal Orlando. All Rights Reserved.

Universal Epic Universe tickets

Aangezien Universal Epic Universe pas in 2025 opengaat, is de officiële verkoop van tickets nog niet gestart. Zodra de tickets beschikbaar zijn, kun je naar verwachting, net zoals bij de huidige Universal-parken, kiezen uit verschillende ticketopties

Denk aan combinatietickets die toegang bieden tot meerdere parken binnen het Universal Orlando Resort. Hiermee kun je niet alleen genieten van de nieuwe attracties en themagebieden van Universal Epic Universe, maar ook van de magie van Universal Studios Florida, Islands of Adventure en het waterpretpark Volcano Bay.

Powered by GetYourGuide

Universal Helios Grand Hotel

Wil je alles uit je verblijf bij Epic Universe halen en je helemaal onderdompelen in de werelden van het park, dan heb je geluk. Er komt namelijk ook een hotel op het terrein, aan het eind van Celestial Park, genaamd Universal Helios Grand Hotel. Het behoort tot de Loews Hotels en krijgt een Mediterrane vibe. Er zijn maar liefst 500 kamers en het heeft een eigen ingang tot het park.

Naast dit hotel, dat echt in het park ligt, komen er ook nog twee andere Universalhotels bij. Dat zijn Universal Stella Nova Resort en Universal Terra Luna Resort, die allebei een moderne look krijgen en helemaal worden ingericht met een ruimte-thema.

Bereid je alvast voor op Universal Epic Universe!

Universal Epic Universe lijkt een geweldige uitbreiding van het Universal Orlando Resort te worden. Met de strategische locatie en indrukwekkende line-up van attracties, waaronder de langverwachte nieuwe Harry Potter wereld, wordt dit een must-visit bestemming tijdens je Orlando-trip!

FAQ

Wanneer opent Universal Epic Universe?

Als het goed is gaat het park open in 2025, waarschijnlijk in de zomer.

Welke attracties zijn er in Epic Universe?

Epic Universe wordt opgedeeld in vijf thema-gebieden, met daarin bijpassende attracties voor alle leeftijden. Er komt een gebied in het teken van How To Train Your Dragon, een gebied rondom Super Mario en natuurlijk een derde Harry Potter-world.

Wat kost een Universal Epic Universe ticket?

Omdat het park nog niet open is, zijn er op dit moment nog geen tickets verkrijgbaar. Wat de prijs hiervan wordt, is dus ook nog niet bekend.

Universal Epic Universe - Harry Potter
©2021 Universal Orlando. All Rights Reserved.

Hoofdfoto: Artist Conceptual Rendering Front Gate – ©2021 Universal Orlando. All Rights Reserved.