In deze Deryan Travel-Cot Peuter review vertel ik over onze ervaringen met dit slaaptentje van Deryan. Elke ouder weet dat er twee dingen zijn die je vakantie kunnen maken of kraken: het eet- en het slaapgedrag van je kroost. Als je (jonge) kind slecht eet en/of slaapt tijdens je reis, dan is de kans groot dat dit de vreedzame vakantiesfeer niet ten goede komt. En dus was ik maanden voor onze eerste reis met de kleine al op zoek naar tips en informatie die hieraan zouden kunnen bijdragen. De Deryan Travel-Cot bleek voor het slapen van een peuter op reis een gouden vondst!
Ervaring met de Deryan Travel-Cot Peuter
Het Deryan slaaptentje was een van de onmisbare items tijdens onze Amerikareis met dreumes! Het is eenvoudig in gebruik, past in je koffer, en je hebt in elke accommodatie een vertrouwd slaapplekje voor de kleine. Ik ben groot fan geworden van het bedje en ga het de volgende reis zeker weer meenemen.
Hoe werkt het Deryan slaaptentje?
Het Deryan-tentje is er in twee maten: baby en peuter. Mijn zoontje was anderhalf toen we hem voor het eerst meenamen naar Amerika en dus kozen we voor de peuter-variant, zodat deze meerdere vakanties mee zou kunnen. Het tentje zit opgevouwen in een beschermhoes. Als je hem hier uithaalt en de elastieken band die eraan vastzit afschuift, plopt hij uit elkaar. Het tentje zit meteen in model, super handig! Aan de zijkanten zitten stukken gaas in de dichte stof, als een soort raampjes. Hierover zit nog een dichte laag stof die los zit. Aan de kant waar je kindje het bedje in kan, kunnen beide lagen afzonderlijk worden dichtgeritst. Je kunt het gaas dan dichtdoen zodat ze het bedje niet uit kunnen. Aan de andere kant zit het gaas vast, en kun je de toplaag indien gewenst nog dichtritsen. Wij lieten die buitenste ‘gordijntjes’ meestal open voor de doorluchting. Maar op plekken waar de airco flink loeide was het wel handig dat het afgesloten kon worden.
Deryan matrasje
Er zit ook een matrasje bij de Deryan Travel-Cot Peuter, dat zichzelf opblaast door middel van een ventiel. Wij waren hier denk ik iets te ongeduldig voor, dus ik blies er altijd zelf ook nog even wat lucht in. Onderin het tentje zit een rits, waardoor je het matrasje veilig in een apart compartiment onder het tentje kunt schuiven. Ik vond echter het materiaal van de bodem waar je kindje dan op ligt een beetje synthetisch en plakkerig, dus hebben wij telkens een hoeslakentje om het matrasje gevouwen en deze gewoon op de bodem van het tentje gelegd. (Dit wordt officieel afgeraden ivm het risico op onder het matrasje terechtkomen, dus het opvolgen van deze tip is op eigen risico :))
Deryan tentje opvouwen
Het inklappen van het tentje vergt even wat handigheid. Het is eigenlijk heel makkelijk, maar je moet de specifieke ‘draai’ die hiervoor nodig is even in de vingers krijgen. Het makkelijkst is om vooraf een Youtube-filmpje te zoeken waarin dit wordt voorgedaan. Even een paar keer oefenen en je hebt het zo onder de knie. Uitvouwen daarentegen gaat helemaal vanzelf! Hiervoor hoef je het bedje alleen maar uit de verpakking te halen.
Wennen aan het slaaptentje
In theorie is het natuurlijk wel handig als je kindje voor vertrek al aan het tentje gewend is. Ik had dan ook bedacht om ons zoontje er vooraf thuis al een paar keer in te laten slapen. Dit bleek in de praktijk echter een beetje tegen te vallen. Het is natuurlijk ook wel gek om ineens op je kamer in een tentje gelegd te worden als je normaal altijd in een ledikantje slaapt. Dit feest ging dus niet door, we hielden het op een beetje spelen. Gelukkig bleek eenmaal in Amerika de jetlag zijn werk goed te doen. De eerste avonden was hij zó moe dat hij gewoon in het tentje in slaap viel. En toen was hij er al zo goed aan gewend dat het de rest van de reis ook prima ging. Wil je je kindje vooraf toch een beetje voorbereiden op de Amerikareis? Dan is een van de kinderboeken over Amerika misschien iets voor jullie!
Deze review is niet gesponsord.